Alkotók – Török Tamás

török_tamás2004-ben a ceglédi Losontzi István Általános Iskolában, majd 2oo5-től 2007-ig a törteli Szent István Király Általános Iskolában napközis tanárként dolgoztam. A munkám mellett alkotásaimmal rendszeresen részt veszek országos- és nemzetközi tárlatokon és kiállításokon.

2005-ben felavatták az első köztéri szobromat, amely Törtel községben található. 2007-ben pedig egy Nemzetközi Fafaragó Szimpoziumon vettem részt, Ausztriában, ahol egy szoborparkban kapott helyet a második köztéri szobrom.

Egyéb:
1995 óta tagja vagyok a kiskunfélegyházi Holló László Képzőművész Körnek. Rendszeresen részt veszek a kör által szervezett kiállításokon és a nyári művésztáborokban.

Érdeklődési kör:
Szabadidőmben sokat rajzolok, festek, szobrászkodom, fotózok, illetve képkeretek, szobrok és festmények restaurálásával foglalkozom.
Gyűjtöm az antik bútorokat, lámpákat, illetve más berendezési tárgyakat, amelyeket vagy én restaurálok, vagy más állítja vissza eredeti pompájukba.

Motiváció:
Mindennapi munkám során nagy hasznát veszem a képzőművészeti területen szerzett tapasztalatoknak, melyeket igyekszem megosztani környezetemmel. Szívesen bővítem tudásomat, szívesen szerzek új ismereteket, tapasztalatokat akár a társtudományok területéről is. Nagy öröm számomra egy-egy technika elsajátítása, legyen az manuális ősi módszer, vagy akár a technika legújabb vívmánya által létrehozott. Nem zárkózóm el az új tudományok, új módszerek elől, de fontosnak tartom a hagyományos metódusok ismeretét is. A hagyományőrzés és a kulturális értékek megbecsülése nagyon fontos a számomra.

Szívesen részt veszek tanfolyamokon, oktatáson, hogy segítségükkel magasabb szinten tudjam ellátni feladataimat, amelyeket mindig a legjobb tudásomnak megfelelően igyekszem elvégezni. Csak olyan minőségű munkát kívánok kiadni a kezeim közül, melyet én is elvárok másoktól.
A csapatszellem is rendkívül fontos a munkám során, de ugyanakkor a csapaton belüli egyéniség és önálló munkavégzés is elengedhetetlen. Ahhoz, hogy a munkámat siker koronázza, precízségemmel, kreativitásommal, technikai ismereteimmel és szakmai tapasztalatommal járulok hozzá a sikeres munkavégzéshez.

Szólj hozzá!

komment