Alkotók – Horváth Mónika

horváth_mónika1978-ban születtem Kiskunfélegyházán. A jászszentlászlói (ma már) Szent László Általános Iskola után a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumban tanultam tovább, majd egy kis keramikusi kitérő után a Nyíregyházi (tanárképző) Főiskola rajz- vizuális kommunikáció szakán szereztem diplomát.
Alapító tagja vagyok a kiskunfélegyházi Fehér Paletta alkotóközösségnek, részt veszek a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola nyári táborain és kiállításain, ezen kívül több egyéni és csoportos kiállításon szerepeltem. 2004-től Budapesten élek, és meseillusztrátorként dolgozom. Ez a munkám, s egyben a hivatásom is.

Gyermekkorom óta áhítattal nézegetem a szépen illusztrált könyveket, ma is órákig el tudok merülni a rajzok csodálatában. Nagyon sokat adtak nekem ezek a mesekönyvek, és úgy gondolom, a mai gyerekeknek is szükségük van az effajta vizuális élményekre, érzelmi töltetre, sőt, fokozottabban, mint az én gyermekkoromban, amikor még nem voltak számítógépes játékok. A kézzel készített, rajzolt-festett képeknek lelkük van, egy jó illusztráció segít elmélyülni a mesében, továbblendíti a gyerekek fantáziáját, a történet szövését.

Jelenleg az STB Kiadónál dolgozom, kifestőket rajzolok, képeskönyveket festek. Legkedvesebb munkáim a szivacsalapú könyvecskék, melyeknek sikerük volt az idei bolognai nemzetközi gyermekkönyvfesztiválon is. Ezzel párhuzamosan rendszeresen készítek borítókat Vavyan Fable népszerű könyveihez.
Ezen kívül pedig képeket festek, számtalan tervem van, filmeket nézek, főzőcskézek, szeretem a vaníliafagylaltot, és arról ábrándozom, hogy egyszer egy kis kúriában fogok élni, a verandán festek majd bodzateát kortyolgatva, egyik szemem a családomon, a férjem épp biciklizni tanítja a legkisebbet, másik szemem a macskán, nehogy az asztalra ugorjon, a harmadik a nyíló tearózsákon.

Elérhetőség:
Tel.: 06 30/4355 027
E-mail: horvath.monika@gmail.com

Szólj hozzá!

komment